Zoektocht naar vitaliteit

Over Beata Bosma

Voeding heeft al mijn leven lang mijn interesse, ik hou van koken en lekker eten. Op een gegeven moment, eind vorige eeuw, viel het me op dat ik, net als iedereen in mijn omgeving, wat dikker werd. Langzaam maar gestaag groeiden we in een maat(je) meer. Ik snapte er niets van. Ook mijn energie werd minder: ik ging ervan uit dat dit kwam door de drukte in mijn gezin en werk. Diëten werkten niet of hield ik niet vol. 

Toen ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn afnemende energie en toenemende gewicht. En ik heb het idee dat ik het steeds beter begrijp: ik weeg nu minder en heb veel meer energie!

Tijdens mijn zoektocht kreeg ik steeds meer vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam. Gezondheid en energie kwamen terug en mijn lichamelijke en geestelijke balans herstelden. Ik heb ondervonden dat  voorwaarden voor het vinden van een balans zijn: juiste voeding, beweging waar ik blij van word, en rust nemen wanneer ik dat nodig heb. En natuurlijk geldt dit niet alleen voor mij…

Ik wil mijn cliënten en cursisten inzicht geven in de werking van hùn lichaam en waarom klachten kunnen of zijn ontstaan. Die kennis maakt dat mijn adviezen vanzelfsprekend en logisch zijn. Je snapt namelijk hoe het werkt! Ik wil je de controle in handen geven over je lichaam en je gezondheid en daarmee een leven vol vitaliteit en energie! Het is mogelijk, waarom zou je voor minder gaan?

 

Z

Meest inspirerende opleidingen

Bij Natura Foundation heb ik de opleiding in orthomoleculaire therapie gevolgd. Dit gaf mij inzicht in de mechanismes en strategieën die het lichaam gebruikt, wanneer het niet krijgt wat het nodig heeft.

Ik ben gediplomeerd orthomoleculair therapeut en voedingsadviseur en heb mijn diploma medische basiskennis gehaald.

Z

Meest inspirerende onderwerpen

Gezonde darmen zijn essentieel voor ieders gezondheid. Ik heb bijscholing gevolgd op het gebied van diabetes 2, metabole ontregeling en interventies, allergieën en intoleranties.

Boeiend is de interactie tussen lichaam en geest. Ik heb mij verdiept in de invloed van stress, angst en burnout. Recentelijk ben ik bijgeschoold in de preventie, behandeling van acute en resterende klachten van het COVID-19 virus.

Hoe klanten mij ervaren

Beata gaf door haar betrokken houding mij het gevoel  dat ze mij en mijn klachten serieus nam. Ik vond het erg prettig om haar bevindingen op papier mee te krijgen zodat ik het kon nalezen. Wat ik kon aanpassen heb ik gedaan, het hielp mij enorm. Ik slaap nu stukker beter. Ik ben blij dat ik naar haar ben toegegaan.

Alex, 39 jaar

Hier is een handreiking om een leven vol vitaliteit op te bouwen

zo’n leven is ook voor jou mogelijk, waarom zou je gaan voor minder?