Je kunt energiek en positief in het leven staan!

Wil je van je buikklachten af ?

Last van je buik ontneemt je veel energie, daarom is een gezonde spijsvertering essentieel.

Wil je van de spanning in je lijf af ?

Stressklachten kunnen je leven aardig vergallen en werken dag en nacht door. Hoog tijd om hier wat aan te doen.

Niet fit, je herstel van COVID 19 schiet niet op

Een virus kan er behoorlijk inhakken. Je energiehuishouding is deels vernield. Door de juiste voeding en supplementen kun je je herstel zeker ondersteunen.

De levenslust weer door je lijf laten stromen

Door samen op zoek te gaan naar de haperingen in je lichaamsysteem krijg je inzicht hoe je lichaam communiceert en wat jouw mogelijkheden zijn om energie te genereren. Je krijgt een persoonlijk behandelplan vol concrete en praktische aanwijzingen over voeding, beweging en ontspanning. Zodat jij meer grip krijgt op lijf en leven, je energie voor de hele dag kunt opbouwen en een gewicht krijgt dat bij jou past.

Dat vraagt van jou een wat andere manier van leven. Een manier waar je je ongetwijfeld beter bij zult voelen. Elke positieve verandering geeft  verbetering, je lichaam zal je dankbaar zijn en dat laten blijken.

“Ik wil je op andere ideeën brengen zodat jij je gezondheid positief kan beïnvloeden.”

Optimaliseer je energie

Het is naïef te denken dat onze voeding en de manier waarop we leven géén invloed zouden hebben op onze energie en levensvreugde. Het is omgekeerd! Met voeding die voor jou goed is en te bewegen binnen jouw mogelijkheden kun je je gezondheid enorm vooruit helpen. Elk mens is anders. Door samen de ontwikkelingsweg van jouw klachten te onderzoeken, krijgen we inzicht in het functioneren van jouw lichaam. We zoeken naar de bron waaruit jouw ongemak is voortgekomen. Dit inzicht motiveert jou om veranderingen in je leven door te voeren waardoor je lichaam opnieuw in balans kan komen. Ik geef je praktische adviezen die zo veel mogelijk aansluiten bij jouw manier van leven. Want ja, veranderingen moeten wel voor jou haalbaar zijn!

 

Nooit meer onzeker over wat goed voor je is: jij wéét wat goed voor je is!

Z

Geen buikpijn meer

Een goede spijsvertering zodat je geen last hebt van een pijnlijke of opgezette buik. Je krijgt het gewicht dat bij je past.

Z

Minder stress, meer ontspannen

Uit de stress-stand, zodat je actie af kunt afwisselen met rust waardoor je lichamelijk en geestelijk in balans blijft.

Z

Volop energie

De laatste virusresten opruimen en je immuunsysteem tot rust brengen. Je activeert je  zelfherstellende vermogen en je wordt weer de oude.

Ervaringen van mijn klanten

Ik kwam bij Beata terecht met een voor mij onsamenhangende verzameling van vage, aanhoudende klachten, waaronder chronische vermoeidheid, endometriose en maag- en darmklachten. Beata liet me niet alleen het verband zien tussen deze klachten, maar kon ook de aanpak in kleine stapjes opdelen waardoor het overzichtelijk werd. Mede dankzij Beata ben ik me veel bewuster geworden hoe de dingen die ik eet effect hebben op bijvoorbeeld mijn cyclus en darmen. Inmiddels ben ik een half jaar verder en heeft een ander eetpatroon, ondersteund met een aantal supplementen een groot verschil gemaakt. 

 

Mirjam, 28 jaar

 

Beata heeft mij enorm goed geholpen toen ik weer aan het werk ging na mijn zwangerschapsverlof. Zij heeft mij praktische tips gegeven, zodat ik mij wat fitter voelde en borstvoeding en werk goed kon combineren. Ik heb uiteindelijk zeven maanden borstvoeding gegeven!  Beata dacht goed met mij mee en snapte precies waar ik tegenaan zou lopen. Beata is super concreet en betrokken en daarom was het erg prettig om advies van haar te krijgen.

 

Merel, 28 jaar

Samen op zoek naar de oorzaak van je klacht

Jij kent jouw geschiedenis, al pratende herinner je je wanneer je klachten kreeg en welke symptomen zich aandienden. Ik herken  de werkingsmechanismen van het lichaam en kan door gerichte vragen de ontregeling, waardoor je klachten kreeg, achterhalen. Het is een puzzel die we samen leggen, soms is het simpel en soms is dieper graven nodig. Maar ik heb alle vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam en geef je inzicht en aanwijzingen hoe dit aan te spreken. Het zal je verbazen hoe krachtig deze aanpak werkt!

Van deze investering in je gezondheid heb je levenslang plezier.

Ga de uitdaging aan en ik help je!

Veelgestelde vragen

Wat houdt aanvullend onderzoek in?

Sommige verstoringen in het lichaam kunnen identieke klachten veroorzaken. Om de juiste behandeling te bepalen kan de uitslag van  bloed- of ontlastingonderzoek duidelijkheid geven en tijd besparen. De aanvraag gebeurt altijd in overleg met jou.

Met welke klachten kan ik bij jou terecht?

Eigenlijk met heel verschillende klachten en vragen:

Hoe zorg ik dat ik niet ziek word, hoe versterk ik mijn immuunsysteem?

Wat kan ik doen nu ik maar niet opknapt na de griep of andere infectie (zoals COVID-19)?

Hoe krijg ik weer energie en zin om dingen te ondernemen?

Waarom lukt het afvallen niet en raak ik mijn buikvet maar niet kwijt?

Krijg ik ook hart- en vaatziekte als dit in de familie zit, wat kan ik doen om dit te voorkomen?

Is er wat te doen aan mijn zere en krakende gewrichten?

Ik wil graag zwanger worden, wat kan ik doen om mijn gezondheid te optimalisen?

Kan ik wat doen aan menstruatieklachten, PMS, opvliegers en al die hormonen die elke maand door mijn lichaam gieren?

Met welke voeding kan ik het herstelproces vanuit mijn burn-out ondersteunen?

etcetera, etcetera.

 

 

 

Hoe persoonlijk is het behandelingsplan?

Heel persoonlijk.

Je leefstijl, je lichaamsbeweging, je voedingspatroon, je denken, je sociale welbevinden, je slaap, je stressbeleving zijn de pijlers van je gezondheid. Is een daarvan ontregelt dan werkt dat door op de andere pijlers en kan dit jouw balans verstoren. Je ontwikkelt (ongemerkt) klachten.

Tijdens de behandeling gaan we  op zoek naar de oorzaak/start van de ontregeling in je lichaam. Bij de adviezen die daaruit volgen, bedenken we van te voren welke veranderingen haalbaar zijn en hoe je ze kunt realiseren in jouw leven.

Bestaat de behandeling voornamelijk uit supplementen?

Nee, dat zou wel heel gemakkelijk zijn.

Het uitgangspunt is altijd aanpassingen aan je voeding, leefstijl, bewegen bedenken zodat je gezondheid en energie verbeteren. Soms raad ik je bepaalde voedingssupplementen aan om  patronen te doorbreken en je lichaam een boost te geven. Supplementen zijn meestal voor een korte periode. Op lange termijn is het veel belangrijker, effectiever en goedkoper om je voeding en leefstijl aan te passen.

Ervaringen van mijn klanten

Met mijn astmatische bronchitis gebruik ik al jaren Ventolin en Seretide. Dat verlicht wel, maar het eeuwige hoesten werd met het ouder worden een echte hinderpaal. Met de hulp van Beata en haar voorgeschrevensupplementen hoest ik nu al maanden niet meer. Wat een ver-adem-ing!

Karel, 71 jaar

Waarom leren kinderen dit niet op de middelbare school? Van deze kennis zouden ze hun hele leven profijt hebben!

Het was een echte opfrisser: wat ik wist is nu  verder onderbouwd zoals bijvoorbeeld over  anti-nutriënten in granen en de vezels en voedingsstoffen in groenten.

Door de opdrachten voor de volgende les werd ik me bewuster van mijn leef- en eetgewoonten. Nu zie ik goed waar ik iets kan verbeteren.

 

Reactie verschillende cursisten

najaarscursus 2020

Werken aan je gezondheid gaat meestal niet vanzelf.

Stap op deze duurzame weg naar gezondheid en vitaliteit